2017. augusztus 26., szombat

Fontos közlemény

Kedves Olvasóim!

Bizonyára sokan tudjátok, hogy az "Andcsika96" név alatt egy egyetemista lány tevékenykedik és osztja meg veletek feliratait.

"Igen, tudjuk, és? Mit szeretnél ezzel mondani?" - tevődhet fel a kérdés. Nos, most elárulom:

Jelenlegi felsőfokú tanulmányaimat tavaly szeptemberben kezdtem meg az ország egyik remek felsőoktatási intézményében. Még az egyetemi jelentkezés előtt eldöntöttem, hogy mindenképpen ázsiai pályát fogok választani. Meg is akadt a szemem az ELTE Bölcsész karán, azon belül is a Koreai szakon (a Kínai nyelv megértésébe és elsajátításába ekkor még nem mertem belefogni). Miért írom le mindezt? Végül nem nyertem felvételt, pár ponttal lecsúsztam a képzésről. Rettenetesen elkeseredtem, mert ez volt minden vágyam. Szerencsére ez az állapot nem tartott sokáig. Beiratkoztam az általam felállított sorrendben a második, szintén remek egyetemre. Itt nem ázsiai-, hanem nagyon is "magyaros" képzésben részesültem, és részesülök még most is.
Már kezdtem beletörődni a sorsomba, hogy nekem Ázsiával, azon kívül, hogy hatalmas mennyiségben falom a sorozatait, soha nem lesz szorosabb kapcsolatom. És ekkor jött a csavar:
Egy napon, mikor Micimackónak... jó, nem, nem viccelődök többet. 😁
Szóval, már egy hete az iskola tagja voltam, amikor kaptam egy levelet, hogy az intézmény diákjainak lehetősége van Kínai nyelvet tanulni. Rettenetes boldogság, pillangók a gyomorban. Egy percig se gondoltam volna, hogy pont ezen az egyetemen fog elindulni keleti orientáltságú pályám. De így lett. Idén Januárban már lassan fél éve tanultam a nyelvet, mikor a tanárom közölte, hogy szerinte ki kellene mennem Kínába tanulni. Magam sem tudom, hogy miért, de először élből elutasítottam. Nem éreztem magamban kellő erőt ahhoz, hogy megálljam a helyem a világ egyik legnagyobb gazdasági nagyhatalmában. Végül (bevallom, ebben nagy szerepe volt a csoportunk egyik fiú tagjának, aki szintén esélyes volt az "útra") beadtam a derekamat.
Február óta ki se látszottam a papírmunkából, de végül meglett a munkám gyümölcse. Sikerült elnyernem az ország egyik legkiválóbb ösztöndíját. Szeptember 6-án repülök Tianjin-be és megkezdem tanulmányaimat a Nankai University-n.

Nankai University

Természetesen kisebb buktatók mindig akadnak. Ez most sem volt másképp. Az ösztöndíj bizottság, melynek támogatását elnyertem, egyetlen feltételt szabott diákjainak. A hazai és a külföldi egyetemet egyaránt el kell végezni. Magyarul, itthon is és kint is aktív félévvel kell rendelkezni, nem lehet passziváltatni.
Most érkeztünk el a bejegyzés legfontosabb részéhez (és ígérem, hogy nem írok többet, mert már jelenleg is egy litániánál tartok). Hogy egy jól bevett formulával éljek, az egyik szemem sír, a másik nevet. Úgy érzem, hogy a két egyetem párhuzamos végzése mellett a fordításnak egy ideig nem fogok tudni időt szentelni. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg futó fordításomat (Wednesday 3:30 PM) még befejezem, új projektbe viszont már nem fogok kezdeni (tehát a betervezett Kid Gang első részei jövő nyáron várhatóak). A döntésemet az indokolta, hogy nem szeretnék  egy félbehagyott sorozatot egy évre magam mögött hagyni. Ez nem lenne igazságos azokkal szemben, akik esetleg megszeretnék a történetet.
Az egyik szemem sír, a másik nevet. Egy időre fel kell hagynom az egyik legkedvesebb hobbimmal, amivel sokatoknak szereztem már vidám perceket. A másik szemem viszont nevet, mert életem egyik (ha nem a legnagyobb) kalandja előtt állok, melyet remélem, hogy a lehető legjobb tudásom szerint fogok tudni végigcsinálni.

Kína

A Kínai Nagy Fal

Lampionok

Templom Tibetben

Peking - részlet

"Macskamedve"

Gombócok

Tianjin este

Yu xiang rou si 


Szurkoljatok nekem! 😊

Andi

--------------------------

A képek forrása:

http://www.intostudy.com/portals/2/ImagesUni/Nankai%20University/Campus%20buildings/nankai-campus-building-statue_hero.jpg?w=1024

http://www.chinadiscovery.com/assets/images/customer-support/maps/china-attraction-map-600.png

http://4.bp.blogspot.com/-NrqZOXakWvw/TwfQ9SdMIFI/AAAAAAAAAn8/bsnWyHaUt9w/s1600/the+great+wall.jpg

http://blog.oxforddictionaries.com/wp-content/uploads/Chinese-lanterns2.jpg

http://ayangrinpoche.org/wp-content/uploads/2016/02/Temple-12_10-from-Yogi-Lama-Satcr.jpg

https://utazom.com/sites/default/files/utazas-korutazas/65625/peking-azsia-metropolisza_11.jpg

https://www.thelocal.de/userdata/images/article/fa6fd5014ccbd8f4392f716473ab6ff354f871505d9128820bbb0461cce1d645.jpg

http://womanway.online/published/publicdata/WOMANWAY/attachments/SC/storage/images/2017/7/913b3545e74de613c7eeac3abe6f1c16.jpg

http://bio2china.co.uk/wp-content/uploads/2013/01/tianjin.jpg

http://www.3rdpoletour.com/assets/images/travel-guide/chengdu/yuxiangrousi.jpg












36 megjegyzés:

  1. Bizony, hogy szurkolok Neked, hiszen a pályád egyik legfontosabb része lesz. Sikerülni fog, nehéz lesz, de sikerülni fog. Köszönöm, hogy megosztottad velünk életed legfontosabb részét és nem mész el csak úgy csendben. Sok-sok örömet és boldogságot kívánok Neked szeretettel: csabamama2

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ildikó! Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat! :)

      Törlés
  2. Szia Andcsika96 .
    Gratulalok a nagy lehetosegnek es kivanok neked minden jot. Legy egeszseges , legyen sok jo baratod erezd magad fergetegesen!!! Jo utat!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Annamária! Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat! :)

      Törlés
  3. Andi, siker és öröm kísérjen ezen az úton.Sok erőt kívánok és sikeres vizsgákat.Használd ki a lehetőséget és ha hazalátogatsz írj pár szót, hogy tudjunk Rólad. Drukkolok Neked. ♥ üdv ququcs (Bagdy Éva)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva! Nagyon szépen köszönöm, ha időközben itthon járok akkor mindenképpen üzenek Nektek! :)

      Törlés
  4. Kedves Andi!
    Nagyon örülök a szerencsédnek, ez tényleg nem minden napi történet, akár egy dorama alapja is lehetne, de félre a mókát, a tanuláshoz sok szorgalmat, kitarást, jó egészséget kívánok. Nem lesz künnyű két egyetemre járni, de biztosan tudod,hogy mit vállalsz. Ha, majd haza látogatsz tényleg szeretnénk hallani felőled, egy rövid beszámoló erejéig. Kína biztosan fantasztikus lesz, egy csodálatos világ, nagy ősi múlttal, és méreteivel. Még egyszer gratulálok neked,sok sikert és visszavárunk. Üdvözlettel: Marcsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marcsi! Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat! Remélem, hogy nem vállaltam túl magam! :D Igyekezni fogok visszatérni az én kedves nézőimhez! :)

      Törlés
  5. Drága "Kicsi-Nagylány"
    Köszönöm, az eddigi fordításaidat, igaz, hogy nem mindent láttam, de tervezem megnézni.
    Nagyon ,de nagyon szurkolok neked! Azt hiszem, sokunk álmait valósítod meg.Kívánom, sok szép élmény és siker kísérje utadat. Jó tanulás és sok örömet. A kalandokról, élményekről, ahogy időd engedi, írjál.
    A különleges megszólítás, a koromból adódik (62 éves), kedvességnek szántam, Drága Andi, köszönöm, hogy megosztottad éltednek ezt az igen fontos eseményét. Szeretettel üdvözöllek és jó utat ! Mara

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mara! Nagyon szépen köszönöm, nagyon jól esett a megszólítás! :) Köszönöm a kedves szavakat, és a fordításomba vetett bizalmat. Élménybeszámolóval mindenképpen készülni fogok! :)

      Törlés
  6. Kedves Andcsika! Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nevet, mert mész Kínába, sír, mert én meg itthon maradok.

    Sikeres tanulást, csodálatos élményeket kívánok neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Rita! Egyszer biztosan te is kijuthatsz ebbe a remek országba! Köszönöm szépen az útravalót! :)

      Törlés
  7. Kedves Andi hajrá, gratulálok ,sok sikert kívánok neked :)

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok az ösztöndíjhoz, sok sikert és rengeteg szép élményt kívánok neked! :D

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm az értesítést, köszönöm, hogy fordítasz ránk gondot! Ha el is mégy olyan messze, szeretnénk Rólad és a kalandjaidról (biztosan lesznek!) tudni. Természetes, hogy fordítással ezalatt nem pepecselhetsz, de talán a blog-íráshoz jut az idődből, és akkor kísérni tudjuk az életed. Addig is sok szeretettel kívánunk minden jót! Szeretettel: Rosarium

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Rosarium! Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat, igyekezni fogok magamról életjeleket adni! :)

      Törlés
  10. Szia Andi! Gratulálok az ösztöndíjhoz, sok sikert és rengeteg szép élményt kívánok neked! FIGHTING!! :)

    VálaszTörlés
  11. Kedves Ancsika!
    Köszönjük, hogy megosztottad az örömödet hogy mehetsz tanulni Kinába. A saját életed a legfonotsabb. Ajánlanék egy vlogot amit egy 6 évig kinn egyetemen tanuló leány csinált hátha segítség neked és talán fel tudod venni vele a kapcsolatot is.
    https://www.youtube.com/channel/UCFI5uuuIbmBQhk1_Hm1fDTQ
    A fordítás meg vár amikor majd eljön az ideje.
    További szép napokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves dsarolta! Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsot, mindenképpen fel fogom keresni ezt a leányzót! Köszönöm a kedves szavakat. :)

      Törlés
  12. Ez nagy lehetőség számodra! Érezd nagyon jól magad és gyűjts sok tapasztalatot, szebbnél szebb élményt!( ha marad még időd kérlek írj nekünk pár sort az élményeidről a blogon )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsike! Köszönöm szépen a kedves szavakat, az élménybeszámolók nem fognak elmaradni, megígérem! :)

      Törlés
  13. Szurkolok neked,légy sikeres az életbe.Ne hagyj ki minden lehetőséget.A fordítás megvár ,várunk vissza.Sok szerencsét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm kedves Urbán Jánosné! Igyekezni fogok vissza!:)

      Törlés
  14. Sok sikert kívánok neked, váltsd valóra az álmaid! :)

    VálaszTörlés
  15. Gratulálok neked. Köszönöm az eddigi munkádat. Ezt a lehetőséget nem szabad visszautasítani.

    VálaszTörlés
  16. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  17. Kedves Andicska!
    Csak most olvastam a hírt, és őszintén gratulálok neked! Bár nagyon fogsz hiányozni a fordítói közösségből, mert egy nagyon szimpatikus, kedves, odaadó embernek gondollak, azonban ez egy rettentő nagy lehetőség, amiért büszke lehetsz magadra. Mert az, hogy egy ilyen dolgot sikerült elérned az csakis a kitartásodnak és az odaadásodnak lehet köszönhető, na meg a rengeteg tanulásnak, amit belefektettél ebbe az egészbe. Remélem, hamarosan újra hallunk majd felőled és, hogy majd megosztod velünk a kalandos élményeidet. Mindenhez rengetek sok szerencsét, kitartás, energiát kívánok Neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves kriszty96! Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat, nagyon jól esett! :) Köszönöm szépen a jókívánságot, igyekezni fogok magamból a legjobbat kihozni! :)

      Törlés
  18. Kedves Andcsika!
    Ebben a pillanatban fedeztem fel,hogy van már blogod és nagyon megörültem neki.Aztán olvastam a nagy hírt és annak ellenére,hogy sajnos nem fogsz mostanában fordítani a mi nagy örömünkre és ennek ellenére mégis nagyon örülök az örömödnek,mert ez egy csodálatos lehetőség és ki kell használni,hiszen semmi sem történik véletlenül és a nyelvet is jobban el lehet sajátítani,úgy,hogy az ember ott él.Sok sikert,boldogságot és csodálatos élményeket kívánok Neked,szeretettel!

    VálaszTörlés
  19. Szia Kedves Andicska96!
    Vajon hogy vagy? Hogy alakul az életed?
    Hogy bírod a tanulást ?
    Remélem jól vagy. Vigyázz magadra.
    Várom, hogy halljak feledőd, hiszen nagyon őrölök, hogy sikerül az álmod :)
    Puszi Mara

    VálaszTörlés
  20. Szia! Drága "Kicsi-Nagylány"!
    Merre jársz, minden rendben !
    Várom ,hogy halljak felőled, szeretettel gondolok rád!
    puszi : Mara

    VálaszTörlés